Online Temel İşaret Dili Sertifika Programı

Eğitimin İçeriği ve Programın Amacı:

Ülkemizde 3 milyona yakın işitme engelli vatandaş bulunmaktadır ve ülkemizde iletişim kurmakla alakalı çok problem yaşamaktadır. İşitme Engelli bireylerin hayatlarının kolaylaştırılması ve iletişim engellerinin ortadan kalkması amacı ile hazırladığımız eğitim programı ile birçok İşitme Engelli bireyin Sosyal, Kültürel, Eğitim, Sağlık… Vb. gibi birçok alanda iletişim engellerini ortadan kaldıracaksınız ve toplumda farkındalığı olan farklı olan bir birey olacaksınız. Hangi iş grubu ve alanında çalışmış ya da çalışıyor olursanız olun sizi farklı kılacak bir eğitim programı olan Türk İşaret Dili istihdam noktasındaki geniş yelpazesi ile de etkili bir programdır.
Kamu ’da birçok kurumda İşaret Dili Tercümanı ihtiyacı yaşanmaktadır ancak birçok kamu kurumunda bu ihtiyaç karşılanamamaktadır. Eğitim sonunda bunu toplumsal farkındalıktan daha ileriye taşıyıp bir meslek haline getirebilirsiniz. Amacımız sizlerin bu 120 saatlik eğitimde işaret dilinin temel hatlarını öğrenmeniz ve işaret dili konusunda uzmanlaşmak istiyorsanız bu eğitim sizin ilk adımınız olacaktır.
Toplumumuzda işitme engellilerinin aralarında kullandığı anlaşma diline işaret dili ismi verilmektedir. İşaret Dili Temel Eğitimi nedir sorusu da bu alanda kurumumuzda verilen eğitimlerdir şeklinde cevap vermemiz mümkündür. Eğer ki kurumumuzdan işaret diline dair bir eğitim alırsanız derslerin bitiminde bu alanda oldukça büyük bir ilerleme kaydedip temel iletişim kuracak seviyeye gelebilirsiniz.
İşaret Dili Temel Eğitimi online eğitimlerimizde alanında uzman eğitmenimiz bulunmaktadır. Böylece kurslarımızda işaret diline ait olan dil bilgisinden zamanlara, zamanlardan çevrede bulunan eşyalara ve canlılara kadar tüm konuların üzerinde durulmaktadır. Temel eğitimlerimiz ders süresi bakımından da kapsamlı olduğundan ötürü istenilen seviyeye gelmek kursiyerlerimizi yormamaktadır.
Bu eğitim sonunda işitme engelli bireyler ile iletişim kurabilecek, meslek olarak ilerlemeyi düşürseniz; vezne, hastane, telekomünikasyon firmaları ve yoğun olan bir çok kurumsal firmada iş bulma imkânınız olabilir.

Eğitim Modülleri
• Kıyafetler
• Dini Terimler

Eğitime Kimler Katılabilir
• İşitme engelli bireyler ile iletişim kurmak isteyen herkes bu eğitim programına katılabilir. Engelli kişiler ile iletişim kurabilecek bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olanlar eğitim programına dahil olarak bu alanda kendilerini geliştirmeye başlayabilirler.
• İşaret dilini öğrenmek isteyenler
• İşitme engelli bireyleri anlayarak onlara yardımcı olmak isteyenler
• Kariyer planını bu yönde geliştirmek isteyenler

Memur Olmak İsteyenler;

• 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesin belirtilmiş genel şartları yerine getirmek

• Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış olmak

• Sosyal güvenlik kuruluşundan emekli veya yaşlılık aylığı almıyor olmak

• En az lise veya dengi okullardan mezun olmak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, son yıllarda yaptığı sınavlar ile işaret dili eğitimi almış kişiler almaktadır.

• Adliyede Bilirkişi Olarak Çalışmak İsteyenler

• Adliyelerde işitme engelli kişiler ile iletişim kurarak sorunlarını çözmek isteyenler işaret dili temel eğitim programını alabilirler.

• Yeminli İşaret Dili Tercümanı Olmak İsteyenler

• Noter tasdikli yeminli tercümanlar tapu daireleri, karakollar, hastaneler ve belediyelerde iş sahibi olabilirler. Yeminli tercüman olmak isteyenler sahip oldukları sertifika sayesinde yeminli tercümanlık mesleğini icra etmeye başlayabilirler.

• TV, Konferans ve Toplantılarda Tercüman Olmak İsteyenler

• İşaret dilini öğrenip bu dile hakim olduktan sonra televizyon kanallarında ya da farklı organizasyonlarda da tercümanlık yapabilirsiniz.

• Öğretmen Olmak İsteyenler

• İşaret dili temel eğitimini tamamlayan kişiler bir sonraki eğitim programına da katılarak özel eğitim kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde, halk eğitim merkezlerinde ve belediyelerin açmış olduğu kurslarda işaret dili üzerine eğitim verebilirler.

• Kamu Hastanelerinde Çalışmak İsteyenler

• Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, engelli bireylerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için farklı önlemler almaktadır. Kurum tarafından hastanelere gönderilmiş engelli bireylere yönelik sağlık tesisleri denetleme formunda, hastanelerin alması gereken önlemler net bir şekilde belirtilmiştir. Bu önlemlere göre hastanelerde engelli bireylere yönelik sunulacak olan sağlık hizmetleri çerçevesinde her hastanede işaret dilini bilen bir personel çalıştırılması zorunlu kılınmıştır. Hastanelerin giriş bölümlerinde “Braille” alfabesiyle yazılmış bilgilendirme panoları ve hastane planını gösteren kabartma haritalar da yer almalıdır. Ayrıca yeni düzenlemelerden sonra engelli bireylere hastane içerisinde ve dışarısında refakat edebilecek personel de görevlendirilmektedir. Gönderilmiş formlarda, bu görevleri sürdürülebilir hale getirebilecek personeller bulundurulması zorunlu kılınmıştır.

Rektörlük Onaylı ve E-Devlet'te Sorgulanabilen Eğitim Sertifikası

Eğitim Detayları: Eğitim tarihi ile ilgili detaylı bilgi almak için aşağıda yer alan iletişim bilgilerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Eğitim Yeri: Online // ZOOM

Eğitim Süresi: 36 saat

Eğitim Tarihi: Planlanıyor

Eğitim detayları için bizleri arayabilir ya da mail gönderebilirsiniz.

Haliç Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

semhalic@halic.edu.tr

• Kredi Kartına Taksit İmkânı
  • Banka EFT veya Havale,

Eğitim detayları için bizleri arayabilir ya da mail gönderebilirsiniz.

Haliç Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

semhalic@halic.edu.tr