Gıda Sektörüne Özel Sertifika Programı

BAŞVURU FORMU


Lütfen adınızı ve soyadınızı giriniz
Lütfen sizinle iletişime geçebileceğimiz geçerli bir mail adresi giriniz.
Lütfen sizinle iletişime geçebileceğimiz geçerli bir telefon numarası giriniz.
captcha captcha

Formunuz Kaydediliyor... Lütfen bekleyiniz.

EĞİTİM ADI

GIDA SEKTÖRÜNE ÖZEL SERTİFİKA PROGRAMI

Üniversite Onaylı 6 Profesyonel Sertifika

-HELAL GIDA EĞİTİMİ
-ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ (HACCP)EĞİTİMİ
-BRC-BRITISH RETAIL CONSURTUM 
-IFS-INTERNATIONAL FOOD STANDART
-GHP-İYİ HİJYEN UYGULAMALARI EĞİTİMİ
-GLOBAL GAP-İYİ TARIM UYGULAMALARI EĞİTİMİ

EĞİTİM AMACI

Gıda sektöründe aktif olarak çalışanların ve çalışmak isteyen kişilerin en çok ihtiyaç duyduğu eğitimlerin toplandığı program içeriğinde; Helal Gıda,  ISO 22000 Gıda güvenliği, BRC, IFS,  GHP İyi Hijyen, GLOBAL GAP İyi Tarım Eğitimleri bulunmaktadır.
 Eğitim sonunda almaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve rektör imzalı 6 ayrı sertifika kariyerinizde sizleri bir adım öne taşıyacaktır. Bu belgeleri Cv’nize ekleyebilirsiniz. Belgelerimiz  kamu ve özel sektörde geçerli olmakla birlikte ömür boyu geçerliği bulunmaktadır.
Çağımızın gerektirdiği tempolu yaşamla birlikte, artan gelir düzeyi ve eğitim seviyesi, güvenli gıda tüketiminin de önemini arttırmıştır. 
Tüketiciler direk tükettikleri tarımsal ürünler başta olmak üzere, satın aldıkları tüm gıda ürünlerinin güvenliğinden emin olmak ister hale gelmiştir. 
Bu bilinçle, gerek doğrudan tarımsal ürünlerin, gerekse işlenmiş gıdaların güvenle üretildiğinin garantisini tüketicilere sunabilmek için, birtakım sistemler ve standartların oluşturulması ihtiyacı kaçınılmaz olmuştur. 
Alacağınız sertifikaları gıda sektöründe fabrikalarda, üretim ve imalat yerlerinde ve birçok gıda alanında kullanabilirsiniz. Diyetisyen, Şef ve Aşçılarında tercih ettiğive aldıkları eğitimdir.

EĞİTİM KONU BAŞLIKLARI

1)HELAL GIDA
-Helal Gıda nedir?
-Helal Gıda kapsamları,
-Gıda Güvenliği uygulamaları,
-Helal Standartların tanımı,
-Helal Standartların şartları,
-Helal Gıda Güvenlik Sistemi
-Helal Gıda Güvenlik uygulamaları
-Helal Gıda Belgelendirme süreci
2) ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
-ISO 22000 Standart gerekliliklerini incelemek mevcut HACCP Planları ve dokümanların standart gerekliliklerine göre revizyon çalışmalarını başlatabilmek

-ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ile ISO 22000 Standardını entegre edebilmek

-HACCP Planlarını oluşturmak ve uygulamaya almak konularında gerekli bakış açısını kazandırmakı.
 

3)BRC EĞİTİMİ ( BRITISH RETAIL CONSORTIUM) 


Gıda üretim tesislerinde minimum hijyen standardının sağlanması amacıyla BRC büyük İngiliz perakendecileriyle “BRC- Gıda Standardını” yayınladı. Bu standarda uygunluğun sağlanabilmesi için gıda endüstrisi (tedarikçiler) altı temel kriteri yönetim sistemlerine adapte etmelidirler. 
BRC Global Standard: Gıda – Food

4)IFS EĞİTİMİ (INTERNATIONAL FOOD STANDARD) 
-Gıda Özelliklerinin tanımlanması 
-Süreçlerin tanımlanması 
-IFS kayıt ve dokümantasyon sistemi 
-IFS'de Kalite Yönetim Sistemi 
-İzlenebilirlik; Ürün Geri Çağırma 
-Altyapı Standardları
-Haşere Kontrolü; 
-Ürün Paketleme, Depolama 
-Çalışan Hijyeni, Sağlık Taraması, Eğitim 
-IFS standartları şartları yorumlanması 
-IFS Belgelendirme şartları

-Uluslararası Gıda Güvenliği Standartları


5)GHP-İYİ HİJYEN UYGULAMALARI EĞİTİMİ


-Genel Şartlar 

-Personel tuvaletleri soyunma ve sosyal alanlar 
-El yıkama evyeleri 
-Havalandırma 
-Aydınlatma 
-Su 
-Atıksu kanalizasyon sistemleri 
-Temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin muhafazası 
-Personel Hijyeni 
-El Hijyeni 

6)GLOBAL GAP-İYİ TARIM UYGULAMALARI EĞİTİMİ


-İyi Tarım Uygulamaları (İTU) ve Globalgap’ İn Gelişimi
-İTU / Globalgap Genel Bilgiler ve Temel Kavramlar
-Global gap Genel Yönetmeliği
-İTU Mevzuatı, Ülkemizdeki ve Dünyadaki Mevzuat Yasalar ve Yönetmelikler
-Global gap-İTU Kapsamları - Altkapsamları
-Global gap-İTU AF-CB-FV Kontrol Noktaları ve Uygunluk Kriterleri

-HACCP Sistemi 
-Kalite Yönetim Sistemi 
-Tesis Çevre standartları 
-Ürün Kontrolü 
-Proses Kontrolü 
-Personel 

KİMLER KATILABİLİR

Gıda sektöründe çalışmak isteyenler
Ziraat mühendisleri ve teknikerleri
Gıda mühendisleri ve teknikerleri
İş değişikliği yapmak isteyenler

Diyetisyenler vb. gıda alanlarında çalışanlar

Gıda sektöründe Yönetici ve yönetici olmak isteyenler

EĞİTİM SAATİ

24 SAAT

EĞİTİM ÜCRETİ

410,00 TL

(%18 KDV Dahil)

ÖDEME ŞEKİLLERİ

HAVALE

ÖDEME BİLGİLERİ

ÇÖZÜM ORTAĞIMIZ

5E EĞİTİM DANIŞMANLIK YAYINCILIK YAZILIM VE ORGANİZASYON LİMİTED ŞİRKETİ (YAPI KREDİ)

Yapı Kredi-Topkapı Davutpaşa şubesi

IBAN NO: TR180006701000000061821172

PROGRAM SORUMLUSU

BUYAN ÖZÜPAK

TEL:0552 437 69 17

Whatsapp:0552 437 69 17