Gıda Sektörüne Özel Sertifika Programı

BAŞVURU FORMU


Lütfen adınızı ve soyadınızı giriniz
Lütfen sizinle iletişime geçebileceğimiz geçerli bir mail adresi giriniz.
Lütfen sizinle iletişime geçebileceğimiz geçerli bir telefon numarası giriniz.
captcha captcha

Formunuz Kaydediliyor... Lütfen bekleyiniz.

Eğitimin Konusu: Uzaktan Eğitim - Gıda Sektörüne Özel Sertifika Programı

Üniversite Onaylı 6 Profesyonel Sertifika.

  • Helal Gıda Eğitimi
  • ISO 22000 Gıda Güvenliği (HACCP) Eğitimi
  • BRC-British Retail Consortıum
  • IFS-İnternational Food Standard
  • GHP-İyi Hijyen Uygulamaları Eğitimi
  • Global Gap-İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi

Eğitimin İçeriği ve Programın Amacı:

Gıda sektöründe aktif olarak çalışanların ve çalışmak isteyen kişilerin en çok ihtiyaç duyduğu eğitimlerin toplandığı program içeriğinde; Helal Gıda, ISO 22000 Gıda Güvenliği, BRC, IFS, GHP İyi Hijyen, Global Gap İyi Tarım Eğitimleri bulunmaktadır. Eğitim sonunda almaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve rektör imzalı 6 ayrı sertifika kariyerinizde sizleri bir adım öne taşıyacaktır. Bu belgeleri CV’nize ekleyebilirsiniz. Belgelerimiz kamu ve özel sektörde geçerli olmakla birlikte ömür boyu geçerliliği bulunmaktadır. Çağımızın gerektirdiği tempolu yaşamla birlikte, artan gelir düzeyi ve eğitim seviyesi, güvenli gıda tüketiminin de önemini arttırmıştır. Tüketiciler direkt tükettikleri tarımsal ürünler başta olmak üzere, satın aldıkları tüm gıda ürünlerinin güvenliğinden emin olmak ister hale gelmiştir. Bu bilinçle, gerek doğrudan tarımsal ürünlerin, gerekse işlenmiş gıdaların güvenle üretildiğinin garantisini tüketicilere sunabilmek için, birtakım sistemler ve standartların oluşturulması ihtiyacı kaçınılmaz olmuştur. Alacağınız sertifikaları gıda sektöründe fabrikalarda, üretim ve imalat yerlerinde ve birçok gıda alanında kullanabilirsiniz. Diyetisyen, Şef ve Aşçılarında tercih ettiği ve aldıkları eğitimdir.

Eğitim Konuları:

1) Helal Gıda

  • Helal Gıda Nedir?
  • Helal Gıda Kapsamları
  • Gıda Güvenliği Uygulamaları
  • Helal Standartların Tanımı
  • Helal Standartların Şartları
  • Helal Gıda Güvenlik Sistemi
  • Helal Gıda Güvenlik Uygulamaları
  • Helal Gıda Belgelendirme Süreci

2) ISO 22000 Gıda Güvenliği Eğitimi

  • ISO 22000 Standart gerekliliklerini incelemek mevcut HACCP Planları ve dokümanların standart gerekliliklerine göre revizyon çalışmalarını başlatabilmek.
  • ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ile ISO 22000 Standardını entegre edebilmek
  • HACCP Planlarını oluşturmak ve uygulamaya almak konularında gerekli bakış açısını kazandırmaktır.

3) BRC Eğitimi (Brıtısh Retail Consortıum)

  • Gıda üretim tesislerinde minimum hijyen standardının sağlanması amacıyla BRC büyük İngiliz perakendecileriyle “BRC-Gıda Standardını ”yayınladı. Bu standarda uygunluğun sağlanabilmesi için gıda endüstrisi(tedarikçiler)altı temel kriteri BRC Global Standart: Gıda-Food

4) IFS Eğitimi (International Food Standard)

  • Gıda Özelliklerinin Tanımlanması
  • Süreçlerin Tanımlanması
  • IFS kayıt ve Dokümantasyon Sistemi
  • IFS’ de Kalite Yönetim Sistemi
  • İzlenebilirlik; Ürün Geri Çağırma
  • Altyapı Standartları
  • Haşere Kontrolü
  • Ürün Paketleme, Depolama
  • Çalışan Hijyeni, Sağlık Taraması, Eğitim
  • IFS Standartları Şartları Yorumlanması
  • IFS Belgelendirme Şartları
  • Uluslararası Gıda Güvenliği Standartları

5) GHP-İyi Hijyen Uygulamaları Eğitimi

  • Genel Şartlar
  • Personel Tuvaletleri, Soyunma ve Sosyal Alanlar
  • El Yıkama Evyeleri
  • Havalandırma
  • Aydınlatma
  • Su
  • Atıksu Kanalizasyon Sistemleri
  • Temizlik ve Dezenfeksiyon Maddelerinin Muhafazası
  • El Hijyeni

6) Global Gap-İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi

  • İyi Tarım Uygulamaları (İTU) ve Global Gap’in Gelişimi
  • İTU/Global Gap Genel Bilgiler ve Temel Kavramlar
  • Global Gap Genel Yönetmeliği
  • İTU Mevzuatı, Ülkemizdeki ve Dünyadaki Mevzuat Yasalar ve Yönetmelikler
  • Global Gap-İTU Kapsamları-Alt Kapsamları
  • Global Gap-İTU AF-CB-FV Kontrol Noktaları ve Uygunluk Kriterleri
  • HACCP Sistemi
  • Kalite Yönetim Sistemi
  • Tesis Çevre Standartları
  • Ürün Kontrolü
  • Proses Kontrolü
  • Personel

Eğitime Kimler Katılabilir:

  • Gıda sektöründe çalışmak isteyenler
  • Ziraat Mühendisleri ve Teknikerleri
  • Gıda Mühendisleri ve Teknikerleri
  • Diyetisyenler vb. gıda alanlarında çalışanlar
  • Gıda sektöründe yönetici olanlar ve yönetici olmak isteyenler

Sertifika Hakkında:

Rektörlük Onaylı Eğitim Sertifikası

Eğitim Yeri:

Uzaktan Eğitim

Eğitim Süresi:24 SAAT

Eğitim Ücreti:410 TL (%18 KDV Dâhil)

Ödeme Bilgileri:

  • Banka EFT veya Havale

Banka Hesap Numarası:

5E Eğitim Danışmanlık ve Organizasyon

Buyan ÖZÜPAK(Yapı Kredi)

Yapı Kredi-Topkapı Davutpaşa Şubesi

HESAP NO:58055835

IBAN NUMARAMIZ:TR 660006701000000058055835

Programın Detayları Hakkında:

  • Tüm ödemelerin dekontları, program başlamadan en geç 2 gün önce e-posta ile info@5eeğitim.com adresine ulaştırmalıdır. Bilgilendirilmeyen banka işlemleri dikkate alınmayacaktır.
  • Katılımcılar Dünyanın her yerinden katılabilir.
  • Eğitim başlangıç ve bitiş tarih aralığında tüm ders videoları açık olup, eğitimleri istediğiniz gün ve saatte 7/24 izleyebilirsiniz
  • Kendi müsaitliğinize göre sisteme girip eğitim videolarınıza 7/24 erişim sağlayabileceksiniz.
  • Eğitim sonunda test usulü sınavınız olacaktır.
  • Sınavlar ortalama 10-40 soru arasında olmaktadır.
  • Üç defa ücretsiz sınav hakkınız bulunmaktadır.
  • Geçme notu 50 puandır.
  • 1 ay eğitim süreniz bulunmaktadır.
  • Katılımcılar program başladıktan sonra programa devam etmeseler de program ücretinin tamamını ödemek zorundadır. Ödenmediği takdirde yasal yollara başvurulacaktır

.?Kayıt İçin: 5E Eğitim Danışmanlık - info@5eegitim.com

(0552)    437 69 17   Whatsapp Danışma Hattımız(0530) 722 17 97