Sony Vlog Eğitimi Sertifika Programı

Eğitimin İçeriği ve Programın Amacı:

Günümüzün dijitalleşen dünyasında görsel ve işitsel teknolojilerin kullanımı hobiden ticari boyuta farklılaşmaktadır. Artan etkileşim ortamlarında boyut sadece klasik medya araçlarından çok sosyal medya ve interaktif medya araçlarının da kullanımına yönelik olarak değişkenlik göstermektedir. Dünyada yeni medya araçlarının alternatifleşmesi ticari olarak da bir gelir kapısı haline gelmektedir. Dünyanın önde gelen teknoloji ve inovasyon şirketlerinden Sony ürünleri aracılığıyla da daha efektif üretim sağlanması amaçlanmış bu amaçla üretilen ürünlerin kullanımı yeni medya araçlarında aktarılması sağlanmıştır. Eski usul reklamların ya da medya araçlarının aksine artık kişiler yapmış oldukları işlerde bireysel prodüksiyona da önem vermektedirler. Bu yüzden de Instagram ve Youtube gibi mecraların eğlence-ticaret içeriklerinin oluşmasında büyük öneme sahip olması markaların bu kapsamlı popüler dünyada yer almaları için elzem olmakla birlikte bu alanda çalışacak olan insanların da bu prodüksiyon dünyasında nasıl üretim yapacakları amaçlanmıştır. Bu prodüksiyonun içerisinde de kendi üretim şemaları, içerik oluşumu gibi görsel ve işitsel boyutta ürün kullanımı sosyal medya araçlarının etkili kullanımı prodüksiyon tasarımına ile tanıştırmak ayrıca etkili kullanımını sağlamak.

Eğitime Kimler Katılabilir:

Sosyal medya ya da dijital medya araçlarının kullanımına yönelik bir dünyada eğitim ve kariyer planları olan herkes bu eğitime katılabilir.

Eğitimden Beklenen Sonuçlar:

- Bir fikrin dijital bir içerik haline gelip kullanılacak prodüksiyon ekipmanları aracılığıyla nasıl dijital medya ortamlarında ürün haline gelmesi insanlara görsel ve işitsel olarak sunulması.

- Video ve fotoğraf çekim tekniklerinin öğrenilerek daha efektif içeriklerin oluşturulması.

- Kişisel ve kurumsal olarak yapılacak işlerin niteliğinin dijital medya araçlarında ya da uygulamalarda kullanımını son tüketiciye-izleyiciye ulaşımı.

Eğitim İçerikleri:

- Fotoğraf ve Video Araçları Kullanımı

- VLOG ve Dijital Prodüksiyon Materyalleri

- Prodüksiyon Çıktılarını İşleme( Fotoğraf ve Video Editleme)

- Fikir Oluşturma ve Medya Planlaması

- Etkili Ürün Kullanımına Yönelik Uygulama Yönetimi

- Dijital İletişime Yönelik İçerik Çıktılarının Yönetimi

- Görsel ve İşitsel İçerik Oluşturulması Nitelikli Olarak Sunulması

Rektörlük Onaylı ve E-Devlet'te Sorgulanabilen Eğitim Sertifikası

Sony Deneyim Merkezi-Sirkeci/İstanbul

Eğitim Tarihi: Planlanıyor

Eğitim İçerik Takvimi

1. Hafta

· VLOG kavramı nedir?

· Sony fotoğraf ve video araçlarının tanıtımı

· Dijital medya içerikleri ve referans alınan uygulama çıktılarının tanıtımı

· Dijital kanal tanıtımı ve oluşturulması(instagram ve youtube)

2. Hafta

· Görsel ve işitsel içerik oluşturma araçları

· Prodüksiyon teknikleri ve uygulama çözümleri

· Dijital medya optimizasyonu(görüntü, ses ve ışık)

· Etkili çekim teknikleri(Sony fotoğraf ve video araçları kullanımı)

3.Hafta

· Temel dijital prodüksiyon araçlarının kullanımı(kameradan bilgisayar ortama geçiş)

· Etkili çekim teknikleri uygulaması(fotoğraf ve video araçları)

· Prodüksiyon materyallerinin kullanımı(ses, ışık ve ortam kullanımı)

· Görsel ve işitsel araçların teknik içeriklerine yönelik yardımcı araçların kullanımı

4.Hafta

· Ürün tasarımına yönelik çıktıların editlenmesi

· Fotoğraf ve video edit içerikleri( Adobe Photoshop ve Adobe Premiere Pro kullanımı)

· Uygulama kullanım araçları

· Instagram ve Youtube gibi uygulamalara yönelik düzenleme araçları

· Mobil içerikleri efektif kullanım uygulamaları ve yönetimi

· Medya çıktıları

· Kredi Kartına taksit imkânı

· Banka EFT veya Havale,

· Ödeme yapılırken açıklama kısmına; EĞİTİM ADI- TC KİMLİK NO - ADSOYAD yazılması gerekmektedir.

Haliç Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

0533 702 44 69 / 0212 924 24 44, Dahili: 3036 sem@halic.edu.tr