Haliç Gurme Aşçılık Eğitimi Sertifika Programı

Eğitimin İçeriği:

2013 yılında kurulan, Türk ve Dünya mutfağından enfes yemekleri damak tadınıza sunan Haliç Gurme ile işbirliği anlaşması imzalayan Haliç Üniversitesi, açtığı online aşçılık sertifika programı ile gastronomi ve mutfak sanatları alanında kendini geliştirmek ve bu alanda meslek sahibi olmak isteyenlere yeni bir geleceğin kapılarını araladı.

Haliç Üniversitesi ve Haliç Gurme işbirliği ile düzenlenen online eğitim kapsamında, üniversite öğrencisi olmasa da, mutfak sanatları alanındaki yetkinliğini geliştirmek, bunu saygın bir Üniversite ve lider bir catering şirketinden aldığı sertifika ile taçlandırmak isteyen, ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen herkesin katılımına açıktır.

Aşçılığı mesleğe dönüştürmek isteyenler, kendi işletmesini veya kendi mutfağını profesyonel bir şef bilinci ile yönetmek isteyenler için olan bu program uluslararası temel aşçılık eğitimini inovatif (geliştirici ve keşfedici) teknikler ile adaylara kazandırma ilkesiyle hazırlanmıştır.  Bu eğitimin amacı; sadece yemek yapan değil aynı zamanda mutfak hakkında bilinçli çalışanlar yetişmesine katkıda bulunmak ve aşçılık alanında kariyer yapmak isteyen kişilere fayda sağlamaktır.

Kimler katılabilir:

Aşçılığı profesyonel bir meslek olarak yapmak için, profesyonel mutfak süreçlerindeki tüm temel bilgi ve pratik donanıma hakim olmak isteyen yetişkinlerin katılımı içindir.

İnternet üzerinden uzaktan eğitim yöntemi ile "e-eğitim & e-öğrenme" şeklinde, kişisel ve mesleki gelişim programımıza web sitemiz üzerinden kayıt olabilirsiniz. Sistem üzerinden erişilebilen PDF formatındaki ders kitaplarından ve internet ortamında verilen hizmetlerden yararlanarak sertifika sınavlarına hazırlanabileceklerdir.

Eğitim ne kadar sürüyor:

Profesyonel Aşçılık eğitimi, iki özel ders konu başlığından oluşmaktadır. Toplam 76 bölümden oluşan online eğitim dersleri bulunmaktadır. Temel Aşçılık dersinde 49 bölüm ve Pastacılık dersinde 26 bölüm mevcuttur. Eğitim sonunda online sınav uygulanmakta olup konuları tamamladıktan sonra sınav otomatik olarak karşınıza çıkmaktadır. Sertifika sınavını 100 üzerinden en az 60 puan alarak başarıyla tamamlayan kişilere Temel Aşçılık Belgesi (sertifikası) verilmektedir.

Eğitim Sertifikası:

Rektörlük Onaylı Eğitim Sertifikası

Tüm derslere giren öğrenciler programa ait ''Sertifika'' almaya hak kazanacaklardır. Öğrenciler başarısız oldukları dersleri izleyen sertifika döneminde kayıt yenileme yaptırarak tekrar tamamlayabilirler. Ders kayıt tarihinden itibaren 2 ay içinde sertifika sınavına girme hakları olacaktır.

Eğitim Süresi:

70 Saat

Online Eğitim Ücreti: 1000 TL  ( KDV dahildir.)

• Eğitim gününden önce ücretin % 25’i nakit alınır,
  • Nakit veya Kredi Kartı,