S.O.S. Erken Müdahale Programı (S.O.S.-EMP) Uygulamacı Sertifika Eğitimi

Eğitimin Konusu :

S.O.S. ERKEN MÜDAHALE PROGRAMI (S.O.S.-EMP) UYGULAMACI SERTİFİKA EĞİTİMİ

Sosyal-duygusal gelişimi desteklemeye ve problem davranışları önlemeye yönelik stratejiler

Eğitimin içeriği ve Programın Amacı:

Erken çocukluk dönemindeki çocukların sosyal-duygusal gelişimlerini desteklemeye ve problem davranışlarını önlemeye yönelik geliştirilmiş önleyici bir erken müdahale programıdır. S.O.S.-EMP, 2019 yılında Kalkan ve Rakap tarafından Piramit Modeli (Hemmeter ve Fox, 2009; Hemmeter, Fox ve Snyder, 2008a; 2013; Hemmeter, Snyder, Fox ve Algina, 2016) temel alınarak geliştirilmiştir.

S.O.S.-EMP, erken çocukluk dönemi eğitimcilerinin, sınıflarındaki çocukların sosyal-duygusal gelişimlerini desteklemede ve problem davranışlarını önlemede sınıf içinde kullanabilecekleri stratejileri edinmelerini sağlamayı ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedeflemektedir. Önleyici ve iyileştirici işleve sahip olan program, çocuklarda problem davranışlar oluşmadan önlem almak ve çocukların sosyal-duygusal gelişimlerini desteklemek için erken çocukluk eğitimcilerinin mesleki becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Geliştirilen modüller aracılığı ile erken çocukluk eğitimcilerine, çocukların sosyal-duygusal gelişimiyle ilgili araştırma temelli bilgiler sunmak ve çocukların sosyal yeterliliklerini geliştirmede, ortaya çıkan doğal öğrenme fırsatlarını nasıl kullanacaklarını kazandırmak amaçlanmaktadır

Eğitim Modülleri:

MODÜL (1) DESTEKLEYİCİ EĞİTİM ORTAMI OLUŞTURMA 1: FİZİKSEL ORTAM,

Birinci modülde, sınıfta günlük akışın hazırlanması, geçişlerin düzenlenmesi ve davranış beklentilerinin öğretilmesi ile sınıf kuralları ile ilgili stratejilere yer verilmiştir.

MODÜL (2) DESTEKLEYİCİ EĞİTİM ORTAMI OLUŞTURMA 2: SOSYAL ORTAM,

İkinci modülde yönergeler, çocuklar ile iletişim ve etkileşim ve çocukların etkinliklere katılımı ile ilgili stratejilere yer verilmiştir.

MODÜL (3) SOSYAL-DUYGUSAL BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ

Üçüncü modülde, sosyal-duygusal becerilerin desteklenmesi, duyguları ifade etme ve arkadaşlık becerilerinin desteklenmesi ile ilgili stratejilere yer verilmiştir.

MODÜL (4) DAVRANIŞ PROBLEMLERİNİ ÖNLEME

Dördüncü modülde ise problem çözme becerileri ve davranış problemleriyle başa çıkma ile ilgili stratejilere yer verilmiştir.

Eğitime Kimler katılabilir:

Özel eğitim alanında çalışmayı hedefleyen ön lisans ve lisans üniversite öğrencileri, (çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği, özel eğitim, psikoloji, PDR, sosyoloji, sosyal hizmet v.b.) ABA/UDA yöntemini sınıflarında uygulayarak öğrencilerinin başarı seviyesini yükseltmek isteyen eğitimciler, kendilerini geliştirmek isteyen ABA/UDA terapistleri, kullandıkları yöntemlere bir başkasını daha katarak ufuklarını geliştirmeyi isteyen eğitimciler ve veliler.

Tek düze eğitimden uzak durmak, kendini geliştirmek ve yeni uygulamalar ile mesleğine bağlanmak ve sahada daha da başarılı ABA/ UDA uygulamak için katılmalısınız

Rektörlük Onaylı Eğitim Sertifikası

Eğitimlerimiz Sosyal Mesafe ve Hijyen kuralları dikkate alınarak örgün yapılacaktır. Ancak hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının ve kısıtlamaların devam etmesi durumunda online olarak gerçekleşecektir.

Eğitim Tarihi: Planlanıyor

Eğitim Fiyatı: 600 TL+ %18 KDV = 708 TL

Öğrencilere ve Haliç Üniversitesi mezunlarına %15 indirim, 5 kişi ve üzeri olan gruplara da %10 grup indirimi uygulanacaktır.

Selim Parlak; 0212 266 12 11

Feride Nur AYRANCI  ferideayranci@halic.edu.tr