Eğitimin İçeriği ve Programın Amacı:
Aile bireylerinin birbirlerini daha iyi anlamaları, belirgin ve esnek sınırlar çizebilmelerini sağlamayı kolaylaştıracak yeni beceriler kazanmaları çok önemlidir. Aile danışmanları, ilişkileri açısından sorunları olan insanların, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında, çocuklarla ve aile ile ilgili kişisel veya kişiler arasındaki sorunların üstesinden daha rahat bir şekilde gelmelerine yardımcı olur. Yönetmeliğe uygun olarak hazırlanmış olan 300 saatlik teorik eğitim, 120 saat uygulama, 30 saat süpervizyondan oluşan toplam 450 saatlik Online Aile Danışmanlığı Sertifika Programımızın amacı ülkemizin değişik illerinde aile danışmanlığı merkezlerinde ve özel kurumlarının ihtiyaç duyduğu aile danışmanlarını yetiştirmektir.
Eğitime Kimler Katılabilir:
Aile Danışmanlığı Yönetmeliği Resmi gazetenin 4 Eylül 2012 tarihli sayısında yayımlandı. Bu eğitime başvurabilecek meslek grupları Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Hemşirelik, Tıp ve Sosyoloji Mezunlarıdır. Bu bölümlerden mezun olanlara aile danışmanı olma yolunu açan yönetmeliğe göre 300 saati teorik, 120 saati uygulamalı eğitim, 30 saati de süpervizyon olmak üzere toplamda 450 saatlik eğitim süresi yönetmelikle belirlenmiştir.
Formu doldurun size dönüş yapalım.
Merkezimiz; düzenlediği eğitim programları çerçevesinde 5.344 üzerinde katılımcıya sertifikalı eğitimler ve seminerler düzenlemiş olup programları başarıyla tamamlayan tüm katılımcılara Uluslararası geçerliliği olan, E-Devlet sisteminde sorgulanabilen, Rektörlük onaylı Eğitim Sertifikası verilmektedir.
Haliç Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi TÜSEM üyesidir.