Erken Çocuklukta Gömülü Öğretim Uygulamacı Sertifika Eğitimi (EREGÖM)

Bu Bir ABADEMY ve HALİÇ ÜNİVERSİTESİ SEM organizasyonudur.

SİNAN KALKAN, PH.D.  |  DR. |

Zihin Engelliler Öğretmenliği Ana Bilim Dalı | Özel Eğitim Bölümü | Eğitim Fakültesi

EREGÖM, ERKEN ÇOCUKLUKTA GÖMÜLÜ ÖĞRETİM

UYGULAMACI SERTİFİKA EĞİTİMİ

“Gömülü öğretimin temelinde öğretmenin ne öğreteceğini, ne zaman öğreteceğini, nasıl öğreteceğini ve öğretimini nasıl değerlendireceğini belirlemesi ve buna göre çocuğa öğrenme denemeleri sunması yatar”

Bir Doğal Öğretim Stratejisi Olarak Gömülü Öğretim

Eğitim İçeriği: Gömülü öğretimin temelinde öğretmenin ne öğreteceğini, ne zaman öğreteceğini, nasıl öğreteceğini ve öğretimini nasıl değerlendireceğini belirlemesi ve buna göre çocuğa öğrenme denemeleri sunması yatar. Özel eğitim alanında çalışmayı hedefleyen ön lisans ve lisans üniversite öğrencileri, (çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği, özel eğitim, psikoloji, pdr, sosyoloji, sosyal hizmet vb.) ABA/UDA yöntemini sınıflarında uygulayarak öğrencilerinin başarı seviyesini yükseltmek isteyen eğitimciler, kendilerini geliştirmek isteyen ABA/UDA terapistleri, kullandıkları yöntemlere bir başkasını daha katarak ufuklarını geliştirmeyi isteyen eğitimciler ve veliler eğitim programına katılım sağlayabilmektedir.

Öğrenme Çıktıları:

1. Katılımcılar bu eğitimin sonunda doğal bağlamlarda ne öğreteceğini, ne zaman öğreteceğini, nasıl öğreteceğini ve öğretimi nasıl değerlendireceğini belirlemesi ve buna göre çocuğa öğrenme denemelerini planlayabilecektir.

2. Sınıf ya da ev etkinlikleri, rutinleri ve geçişleri sırasında ortaya çıkan fırsatlarda gömülü öğretim stratejileri kullanma becerisi artacaktır.

3. Katılımcılar özel gereksinimli çocukların doğal etkinlik, rutin ve geçişlere tam katılımını sağlayacak ve bu etkinlikler içerisinde bağımsızlıklarını destekleyecek becerilere sahip olacaktır.

Kimler Katılabilir:

Özel eğitim alanında çalışmayı hedefleyen ön lisans ve lisans üniversite öğrencileri, (çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği, özel eğitim, psikoloji, pdr, sosyoloji, sosyal hizmet v.b.) ABA/UDA yöntemini sınıflarında uygulayarak öğrencilerinin başarı seviyesini yükseltmek isteyen eğitimciler, kendilerini geliştirmek isteyen ABA/UDA terapistleri, kullandıkları yöntemlere bir başkasını daha katarak ufuklarını geliştirmeyi isteyen eğitimciler ve veliler.

Niye Katılmalısınız: Tek düze eğitimden uzak durmak, kendini geliştirmek ve yeni uygulamalar ile mesleğine bağlanmak ve sahada daha da başarılı ABA/ UDA uygulamak için katılmalısınız.

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ SEM ve ABADEMY tarafından imzalı katılım belgesi verilecektir.

Eğitim Sorumlusu: DR. ÖĞRETİM ÜYESİ SİNAN KALKAN

Ücret         :  %18 KDV DAHİL 850 TL

Öğrencilere, Haliç Üniversitesi mezunlarına, 5 kişi ve üzeri olan gruplara indirimle %18 KDV DAHİL 700 TL  uygulanacaktır.

Kontenjan:  Max. 30 kişi

Yer            :  Haliç Üniversitesi, Sütlüce Mahallesi, İmrahor Cd. No:82, 34445 Beyoğlu/İstanbul

Not:

1. Eğitimlerimiz Sosyal Mesafe ve Hijyen kuralları dikkate alınarak örgün yapılacaktır. Ancak hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının ve kısıtlamaların devam etmesi durumunda online olarak gerçekleşecektir.

2. Kampüse girişte, 2 yada daha fazla aşı yaptırmış olmanız gerekmektedir. Son 6 ay içinde Covid19 virüsüne yakalanmış iseniz, 1 doz aşı yaptırmış olmanız gerekmektedir. Aşı olmayan katılımcılarımız ise son 72 saat içerisinde PCR testi yaptırmış ve sonucunun negatif çıkması gerekmektedir.

Tel             :  (0 212) 924 24 44

Web           :  http://sem.halic.edu.tr/tr

1. Ön kayıt işlemlerini, http://sem.halic.edu.tr/tr/egitimler linkinden tamamlayarak, Kesin kayıt işlemlerini, HALİÇ ÜNİVERSİTESİ adına (Vakıflar Bankası, Mercan Şubesi, Hesap No:15800 7302151097, IBAN NO: TR 980001500158007302151097) eğitim ücretini yatırmaları ve makbuzu Feride Nur Ayrancı ferideayranci@halic.edu.tr e-mail adresine göndermeleri gerekmektedir. Böylelikle katılımcıların kesin kaydı yapılacaktır.

Bankaya ödeme yaparken EĞİTİM İSMİNİ VE KENDİ İSMİNİZİ belirtmeniz rica olunur.

Seminer günü ELDEN ÖDEME YAPILMASI KABUL EDİLMEYECEKTİR.

1. Mailinize cevaben geri gelecek e-maildeki, SEM kayıt formunu doldurmanızla işlemler son bulacaktır.
  2. HAFTA SONU YASAKLARI DEVAM ETSE BİLE, ÜNİVERSİTE ONAYLI, O GÜNE ÖZEL İZİN KAĞIDI TARAFINIZA ULAŞTIRILARAK, SEMİNERE RAHAT GELMENİZ SAĞLANACAKTIR.

Eğitimle ilgili ayrıntılı bilgi için;

Dr. Öğretim Üyesi Sinan Kalkan; 0553 450 54 88, sinan.kalkan@comu.edu.tr,

Kayıtla ilgili ayrıntılı bilgi için  ;

Haliç Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

0533 702 44 69 / 0212 924 24 44, Dahili: 3036

sem@halic.edu.tr

Organizasyonla ilgili ayrıntılı bilgi için;

ABADEMY Selim Parlak; 0212 266 12 11, selimparlak@abademy.com.tr

ÖZGEÇMİŞ

DR. ÖĞRETİM ÜYESİ SİNAN KALKAN

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği programından 2003 yılında mezun olmuştur. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda 2012 yılına kadar öğretmen ve yönetici olarak görev yapmıştır. 2007 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Yetişkin Eğitimi Yüksek Lisans programından, 2009 yılında ise Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Zihin Engelliler Öğretmenliği Yüksek Lisans programından mezun olmuştur. 2013 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Zihin Engelliler Öğretmenliği programında başladığı doktora öğrenimini 2019 yılında tamamlayan, Dr. Kalkan, halen, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümünde doktor öğretim üyesi olarak akademik yaşamına devam etmektedir. Ayrıntılı bilgi için;