Images-loading

Yemek ve Pastacılık

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU AŞÇILIK PROGRAMI UYGULAMA MUTFAĞINDA KATILIMCILARIN İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA CUMARTESİ VEYA PAZAR GÜNLERİ WORKSHOP PROGRAMLARI YAPILACAKTIR.

 

A- Unlu Mamüller ve Ekmekçilik – SERTİFİKA PROGRAMI

1.Mutfak tasarım ve organizasyonu

2.Gıda Hijyeni ve Güvenliği

  1. Temel Düzey Hamur Uygulama Çalışmaları
  2. Pastacılığa Giriş
  3. Temel Seviye Pasta ve Ekmekçilik
  4. Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik
  5. Dünya Mutfaklarında Pasta ve Ekmekçilik
  6. Basit Düzeyde Çikolata İşleme

B- Etler ve Pişirme Teknikleri – SERTİFİKA PROGRAMI

  1. Et Kesim Teknikleri (etlerin bölümleri; tavuk, kuzu parçalama ve balık filetosu çıkarma)
  2. Kızartılarak Hazırlanan Etler ( Çeşitli etler ile uygulamalar)
  3. Yağda Pişirme Teknikleri ( Çeşitli etler ile uygulamalar)
  4. Fırında Pişirme Teknikleri ( Çeşitli etler ile uygulamalar)
  5. Kavurmalar (Etüve)
  6. Pan Fry (tavada kızartma)
  7. Post Roasting (mühürlenip, tencere)
  8. Suda Pişirme teknikleri (haşlama, poşe)
  9. Kağıtta Pişirme Teknikleri
  10. Sakatatlar ve Pişirme Teknikleri
  11. Yahni Pişirme tekniği
  12. Soğuk Mutfak Hazırlığı
  13. Sebze, Baklagil ve Pişirme Teknikleri
  14. Makarnalar ve Pilavlar

Öğr. Gör. Gülden ATAY

Otel- Lokanta ve İkram Hiz. Bölüm Başkanı

PAYLAŞ