Grafoloji -Sahte Belge İncelemeleri Eğitimi

Genel Bakış

Mesleki süreçlerde Sahte Belge İncelemeleri: Yazı, İmza, Parmak İzi sahteciliği, Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport, Kredi Kartı, Para vb. değerli belgelerde sahtecilik. Programın ana hedefi katılımcılara mesleklerini icra ettikleri sırada karşılaşabilecekleri sahte belge ve süreçlerden şüphelenme, sahte evrak, sahte imza gibi hususları tanıma, böyle bir durumla karşılaşıldığında takip edilecek süreç ve vaka bazında değerlendirme olacaktır.

Bu Program Kimler İçin?

• Bankacılar
  • Sigortacılar
  • Müfettişler
  • Risk Yönetimi
  • İç Kontrol
  • Mali İşler ve Hukuk Personeli
  • Sistem Yöneticileri, Ağ Yöneticileri ve Operatörleri
  • Avukatlar
  • Akademisyenler
  • Noter, gümrük, vergi daireleri ve muhasebe sektöründe çalışanlar ile mesleğini icra ederken değerli belge, para, imza, parmak izi vb. almak ve/veya kontrol etmek zorunda olanlar,
  • Kariyerine Bu Alanda Devam Etmek İsteyen Lisansını Tamamlamış Kişiler ve/veya Son Sınıf Öğrencileri
  • YMM ve SMMM ler.

Bilgiler

1. Adli Belge İnceleme Genel bilgi (Grafoloji)
  2. İmza incelemesi
  3. Parmak İzi İncelemeleri
  4. Suç ve suça iten faktörler ile Kriminoloji
  5. Suçlu psikolojisi
  6. Ceza ve Özel Hukukta Yasal Durum
  7. Değerli belgelerde sahtecilik yöntemleri
  8. Sahte paranın tanınması ve izlenecek süreç
  9. Adli Bilimler açısından değerli belge ve sahtecilik ile ilgili yasa maddeleri ve mevzuat
  •  Olay yerinin korunması ve incelenmesi
  • Sahte kimlik belgesinin tanınması (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb.) ve izlenecek süreç
  • Adli Bilimlerin diğer disiplinleri hakkında genel bilgi
  • Failin Sorgulanması
  • Orijinal olay çalışması

Belgelendirme

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ  EĞİTİM SERTİFİKASI VERİLECEKTİR.

Ek Notlar

Devlet memuru ve gruplara özel indirim uygulanmaktadır.

Katılımcılara Kazandırdığı Yararlar

Katılımcılardan beklenilen beceriler: 1. İş yerinde hile araştırması, 2. Sahte belgeden şüphelenme, 3. Sahte belgenin tanınması (sahte para, sahte nüfus cüzdanı, sahte sürücü beldesi, sahte pasaport, sahte kredi kartı vb.), 4. Sahte imza ve parmak izinin tanınması, 5. Sahte belge tespiti halinde takip edilecek süreç, 6. Sahtecilik ve dolandırıcılık ile ilgili yasa maddeleri konusunda temel bilgi sahibi olacaklardır.