F Türkçe Klavye Eğitimi Sertifika Programı

Programın Amacı :

On parmakla, klâvyeye bakmadan yazma yönteminin bilgisayar kullanımında yaygınlaşmaması nedeniyle özellikle yazı işlerindeki ve işlemlerindeki zaman ve emek israfı büyük oranlarda bulunmaktadır.

Türkçe için özel olarak geliştirilen ve 1955’ten bu yana kullanılan F klavye, devlet kurumlarında zorunlu hale geliyor. Bilgisayar kullanımının artmasıyla Q klavye yaygınlaşsa da Başbakanlık Resmi Gazete’de yayımladığı genelgeyle (10.12.2013 / 2013-13)  F klavyeyi tekrar kullanıma sokuyor.

F klavyede klavye düzeni oluşturulurken Türkçede en çok kullanılan harfler belirlenmiş ve bu harfler en kolay ulaşılabilecek yerlere yerleştirilmiştir.

8-10 sayfalık bir raporun 1-2 parmakla bilinçsiz olarak yazılması ile on parmakla klâvyeye bakmadan yazılması arasında 4-5 katı verim farkı bulunmaktadır.

Q klavye hiç bir dile destek sağlamazken F klavye Türkçeye göre hazırlanmış ve bu klavye ile Türkçe metinleri yazmak kolay hale gelmiştir.

F klavyeyi 10 parmak  kullanan bir kişi Q klavyeye göre daha az enerjiyle daha hızlı yazabilir,

Örneğin 2 bin kelimelik bir metni Q klavye kullanan bir kişi 2 saatte yazarken  F klavye kullanan bir kişi  yarım saatte yazabilir.

Belgelendirme
Eğitim sonunda yapılacak sınavda 3 dakikada 90 kelimeyi hatasız yazabilenler T.C. Haliç Üniversitesi tarafından “Sertifika” almaya hak kazanacaktır.

Hedef Katılımcı Kitlesi
Herkes

Eğitimin Süresi
Toplam 10 Gün 40 Saat

Eğitimin Tarihi
25 Kasım 2017

Eğitmen
Sevil Keskin:  0543 978 15 65

Haliç öğrenci ve mezunlarına %20 indirimimiz bulunmaktadır.