Dijital Beslenme Çocuk Koçluğu Sertifika Programı - (Kod: 2352)

Eğitimin Konusu:

Dijital Vatandaşlık ,Siber Güvenlik,Dijital Dünyanın Doğru Kullanımı

Teknoloji ve Oyun Bağımlılığı ,Siber Zorbalık ve Ebeveynler İçin Dijital Araçlar

Eğitimin içeriği :

DİJİTAL TEKNOLOJİ ÇAĞINDA EBEVEYN/DİJİTAL KOÇ OLMAK: Dijital teknoloji, sosyal ilişkiler kurmak ve geliştirmek için mükemmel bir araçtır, ancak aynı zamanda çocuklar için çok büyük risklerde taşımaktadır. Dünya değişti, çocuk büyütmekte değişti. Ne kadar internete izin versem ucu kaçıyor diyor musunuz?

EBEVEYNLER İÇİN DİJİTAL ARAÇLAR: Çocuklar, dijital dünyaya doğuyorlar ve oyunlarını, iletişimlerini, derslerini dijital araçlar aracılığıyla yapıyorlar. Çocuklar, çok masumlar ve küçük yaşta dijital dünyanın tehlikelerine maruz kalıyorlar, teknolojiyi yanlış kullanmaları sonucu fiziksel ve psikolojik hastalıklara yakalanıyorlar. .

ÇEVRİMİÇİ TACİZ, SİBER ZORBALIK NEDİR? ÇOCUKLAR NASIL KORUNUR? :

Siber zorbalık, mobil telefon, internet, sosyal medya ve benzeri bilgi ve iletişim teknolojileri aracılığıyla kişilere karşı gerçekleştirilen, yazılı, görsel, sözel veya psikolojik nitelikteki saldırgan ve insan onuruna zarar verici davranışlardır.

Gençler genellikle  sosyal medya ve dijital teknolojiyi kullanan ilk kişilerdir. Araştırmalar 12-17 yaşları arasındaki Amerikalı gençlerin % 95’inin interneti kullandığını gösteriyor.  Sosyal medya kullanan ABD’li gençler arasında, % 88 tanık ortalama ya da zalim davranışlara tanıklık ediyor,% 67’si bu olumsuz davranışlara katılıyor ve% 21’i de en az bir defa katıldığını kabul ediyor.

ÇOCUKLARDA EKRAN KULLANIMI: DİJİTAL BESLENME (DOĞRU VE YANLIŞ BİLİNENLER)

Dijital beslenme, çocuklarınızın teknoloji ile sağlıklı, dengeli bir ilişki kurarak, sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimini destekleyecek, geleceğin işlerine kendini hazırlayacak becerileri elde etmesidir. Bunları yaparken de teknolojinin ve dijital dünyanın tuzaklarından ve zararlarından sakınmaktır.

Katılım Şartları:

Ebeveynler, rehber öğretmenler, bilişim öğretmenleri, çocuk gelişim uzmanları, psikologlar

Belgelendirme Hakkında

Haliç Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi onaylı sertifika verilecektir.

Eğitim Tarihi

Eğitim Yeri