2018 – Doğum Koçluğu - (Kod: 2158)

Doğum; anne ve baba adayları için mucizevi bir süreçtir. Bu süreçte anne adaylarına ; gebelik , doğum ve doğumdan sonra karşılaşabilecek problemlere karşı  ‘doğuma hazırlık eğitimi ‘ almalarını sağlamak çok önemlidir.

Doğum koçu; anne adayı merkezde olacak şekilde; doğum öncesi ve anında anne adayının tercihlerine ulaşabilmesi için çalışır. Gerektiğinde doğumda bulunan diğer kişilere bilgi aktarımında bulunur ve destekler. Bir yandan anne ve bebeğin sağlık durumunu takip ederken diğer yandan anneyi profesyonel eğitimlerle destekler. Bu hizmeti verirken , anne adaylarının tercihlerine saygı gösterir ve asla yargılamaz , kendi fikirlerini beyan da bulunmazlar.

Anneyi gebelik ve doğum sürecine fiziksel ve ruhsal olarak daha güçlü hazırlar. Doğum koçunun gebelik ve doğum sürecine eşlik etmesi ; doğru nefes , doğru ıkınma , doğru pozisyon , doğru egzersiz , doğru rahatlama teknikleri , ağrı ve korku ile başetmeyi öğrenmesini sağlar.  Annenin böylelikle doğum hakkında ki olumsuz düşünceleri azalır , kendine olan güveni artar böylelikle daha kısa ve daha sağlıklı doğum olasılığı yükselir.

Doğum destekçi olarak da bilinen ve bu alanda yardım almak isteyenler ilk olarak doğum koçluğu nedir soruları ile bilgi almaktadır. Son zamanların en popüler işlerinde b iri olarak bilinen doğum koçluğu pek sık olarak ülkemizde bulunmamaktadır.  Bu işi yapanlar olarak az olduğu için kazançlar yüksek olmaktadır.

İş imkânı konusunda iyi olarak yapılan doğum koçluğu eğitimi iyi eğitim sonucunda başarı ve kazanç getirmektedir. Özellikler sezaryen doğumların azalması ile meydana çıkan bu durum doğum yapacak kişiler için sağlıklı ve kontrollü olarak da tutulmaktadır.

Bu alanda bulunmak ve işini en iyi şekilde yapmak isteyenlerin sitemizde bulunmaları ve kaliteli bir şekilde eğitim almaları mümkün olabilmektedir.

Doğum Koçluğu Sertifikası Nasıl Alınır?

Anne ve bebeğe hem yol gösterici olarak hem de destek olması amacı ile geliştirilen doğum koçluğu sertifika sonucunda iş bulma imkânı sağlanmaktadır. Bu nedenle sitemizde Doğum koçluğu online eğitim de sağlanmaktadır. Tecrübe konusunda da yardımcı olarak sertifikaları sağlanan doğum koçluğu eğitimi kişiler içinde büyük önem taşımalıdır. Çünkü işini severek yapmak bu alanda başarı da getirmektedir.

Doğum koçluğu Bursa ile bu işi yapmak isteyenler için en doğru yol olmaktadır. Psikolojik yardım konusunda da eğitimleri bulunan doğum koçluğunun aynı zamanda iyi bir ebe eğitimi alması da mümkün olabilmektedir. böylece geniş alanlara sahip olan online eğitim alanımızda uzman olarak sertifika almak mesleğinize artı katmaktadır.

Doğum Koçluğu Sertifikasına Sahip Olduğunuzda

–    Özel olarak doğum koçluğu yapabilir,

–    Hastanelerde doğum koçu olarak görev alabilir,

–    Kendinize bir koçluk merkezi açabilirsiniz.

Kimler Katılabilir

– Sağlık ile ilgili tüm bölüm öğrenci ve mezunları,

– Psikologlar,

– Pdr’ler,

– Besyö mezunları,

– Sosyologlar,

– Plates ve Yoga eğitmenleri,

Profesyonel olarak doğum koçluğu yapmak isteyen yukarıdaki bölümler ve benzeri hamilelik, psikoloji, spor gibi bölümler okuyan ve ya mezun olan kişiler katılabilir.

Eğitimimiz 96 saat 2,5 ay sürecektir. Eğitim sonunda başarılı olan kişiler HALİÇ ÜNİVERSİTESİ onaylı Doğum Koçluğu Sertifikası alacaktır.,

Ders İçeriği

· Anne için

· Bebek için

·DOĞUM SONU ( POSTPARTUM ) DEPRESYON

Yukarıda ki konular ve çok daha fazlasına eğitimimizde ulaşabileceksiniz.

Eğitmen:Aslı Sedef Kıraç Ebe, Doğum Koçu, Emzirme Koçu